Authors & Characters: Therese

Terézia Mora (1971- ) är en tyskspråkig författare, född i Ungern och bosatt i Berlin. Hon har uppmärksammats med flera litterära priser. I februari meddelade Rámus förlag via sociala medier att de gjort en sista korr på hennes kommande novellsamling Aliens.

Therese “Sesemi” Weichbrod är lärarinna åt Tony Buddenbrooks på flickpensionatet för stadens förnäma familjer. Thomas Manns beskrivning: ”Therese Wichbrodt var puckelryggig, hon var så puckelryggig att hon inte var mycket högre än ett bord. Hon var 41 år gammal, men eftersom hon aldrig hade fäst vikt vid yttre behag gick hon klädd som en dam på 60 till 70 år. På hennes grå, uppstoppade öronlockar satt en mössa med gröna band som föll ner över de smala barnaaxlarna, och aldrig hade någon grannlåt setts på hennes tarvliga svarta klänning…med undantag för den stora ovala broschen där hennes mors porträtt prunkade, målat på porslin.” (Mann, s.72)

Mer Authors & Characters här hos Lyran.


ISBN 9186703056 ISBN 9100101702