Topp tre i vårkylan

Det är vårtema på Kulturkollo, som frågar efter våra topp tre i sin veckoutmaning. Ljusets återkomst och alla utslagna träd är välkomna, men det är hektiskt med födelsedagar och specialare till skola, fritid och jobb.

Mina bäst just nu:

(1) Jag kan flytta ut till balkongsoffan, och har fått hem en massa nya böcker. Senast läst är Duras Sommaren -80 (här).

Treåringens nya favorit är tjeckiska Miler-Petiskas retrohärliga saga om den lilla Mullvaden, och mammas favorit är Calle Stenbäcks Ibland är jag arg.

(2) Calle Stenbäcks Ibland är jag arg! är en riktig pärla. Varje gång treåringen bryter ihop plockar jag upp honom i famnen och tvångsläser boken för honom. Vi har haft den i mindre än en vecka, men snart borde han kunna alla ilskehanteringsstrategier utantill.

(3) Min läsplatta Letto2 har nådigt låtit mig avsluta Elizabeth Bowens kanske bästa roman. ”Ett oväntat fel inträffade vid öppning av: Elizabeth Bowen Hjärtats död rec ex” meddelade Letton när jag hade flippat för snabbt mellan flera filer. ”Du kan öppna filen på nytt genom att leta fram den i bibliotekets mappläge.”

Pytt. Jag fick ladda upp den igen och alla omständigt markerade digitala hundöron var försvunna. Ännu en anledning att välja pappersformat. Hjärtats död vill jag ha i min bokhylla.


ISBN 9789127156647 ISBN 9789172475489 ISBN 9789177016601