Kulturkollos veckoutmaning: visa mig din bokhylla

Fönsterbrädet vid matbordet fungerar som interim-bokhylla. Där står böcker och tidsskrifter som för tillfället cirkulerar, och de flesta låneböcker. Bokstödet i brons är inköpt i Dublin.

Kulturkollos veckoutmaning är att visa upp sin bokhylla. Det känns förfärligt privat, men alla andra verkar vara modiga, så jag hakar på.

Vi har flera hyllsystem här hemma. Stora bokhylleväggen är i 3-åringens rum, där jag har böcker jag läst och inte vill skiljas från. Vi har också smala hyllor på olika platser. Där har jag mindre volymer och det mesta av min poesi. Min halva är till höger (nedan), fast jag har brett ut mig 🙂

I sovrummet finns min to-be-read-hylla med oavslutat, plus det som råkade följa med mig i sängen.

I farmors bokskåp (nedan) står en del inbundna volymer och facklitteratur (data not shown). Jonna Bornemarks Det omätbaras renässans borde egentligen stå i to-be-read-hyllan eftersom jag bara läst halva, men jag kände att jag behövde en paus.

Någon läshörna har jag inte. Det blir i soffan, på golvet när jag är badvakt, eller i någons säng. På sommaren läser jag i en soffa på balkongen.